csc_055612

Туризъм

ТУРИЗЪМ

Разледайте галерията

По предварителна заявка и срещу заплащане организираме винени турове с посещаване на избите в района, фото и джип сафарита, аграрни турове, и посещения на местните забележителности: крепостта на Деспот Слав, Руините на Манастир Св.Никола и параклиса Света Зона, църквата Св. Георги в село Златолист, Роженския манастир, Мелнишките земни пирамиди, Кашинския водопад и др.

За контакти: Митко Манолев – 0887545795

Крепостта на Деспот Слав

Мелник е невероятно красив и най-пълноценно може да се насладите на прелестите му като се качите на платото над града св. “Никола”, където са руините на Крепостта на Деспот Слав и останки от три средновековни манастири св.Никола, св.Богородица Спелиотиса по -известен като Света Зона и св. Харалампи , които са били част от крепостния град-12-13 век .А гледката към Мелник и причудливите пясъчни образувания от хълма е невероятна. До там ще стигнете за около половин час по екопътека, която минава покрай църквата.Свети Николай Чудотворец.

Екопътека за Роженския манастир

Природния феномен мелнишки земни пирамиди.Най-красивите и причудливи ще видите по екопътеката за Роженския манастир, която е с дължина около 3 километра и ще Ви преведе през спиращи дъха гледки.

Село Златолист и храма Св.Георги

Преподобна Стойна е българска пророчица и лечителка, живяла като монахиня в храма Свети Георги в село Златолист .Много хора я наричат предшественичка на Ванга , а самата петричка пророчица не веднъж е споменавала за Стойна и нейните способности.До селото има също пряка екопътека с дължина около три километра.За тези, които искат да отидат с автомобил пътят минава през село Катунци.

Срещу заплащане предлагаме водач, който да придружи желаещите и да им разкаже по- подробно за историята на тези интересни места.